Nätlåna

En till WordPress-webbplats

Företagslån

Behovet av flexibel och effektiv finansiering för företag är ofta kritisk och kan vara direkt avgörande för företagets framgång. Om du vill expandera din befintliga verksamhet, genomföra en strategisk investering eller rentav starta en helt ny verksamhet kan företagslån vara något för dig. På den här sidan berättar vi mer om företagslån, hur amortering för företagslån fungerar och listar pålitliga långivare för små och stora företag i Sverige.

Lån för företagare

Företagslån kommer i många olika former som kan anpassas efter din verksamhets unika behov. Denna typ av finansiering passar bra för olika ändamål, exempelvis: 

  • Investeringsfinansiering: Förvärv av nya lokaler, utrustning eller maskiner
  • Driftkapital: Finansiering av löpande kostnader, marknadsföring och lager
  • Tillväxtfinansiering: När du vill utveckla nya produkter, tjänster eller nå en ny marknad

Gör en investering i framtiden

Genom att betrakta ett företagslån som en investering i framtiden för ditt företag kan du fokusera på det du gör bäst, nämligen att utveckla och driva din verksamhet framåt. Med rätt och tillräcklig finansiering kan du öka din konkurrenskraft på marknaden, ta vara på nya möjligheter och koncentrera dig på att nå bolagets långsiktiga mål.

Armortering

Det är viktigt att tänka på hur amorteringen kommer påverka din finansiella situation när du ska ansöka om ett företagslån. Många långivare erbjuder idag flexibla alternativ, till exempel en längre amorteringsperiod eller flexibel amortering. Med en längre återbetalningsperiod kan du sprida ut kostnaden, medan en flexibel återbetalningsplan ger dig möjlighet att anpassa amorteringen efter ditt kassaflöde. 

Armorteringsfritt företagslån

De flesta företagslån kommer med amorteringskrav, men däremot finns det lån som har en så kallad amorteringsfri period. Det innebär att du slipper amortering under en viss period och endast betalar ränta. Detta är ett särskilt attraktivt lån för dig som ska starta en ny verksamhet, då du får möjlighet att fokusera på att driva företaget direkt vid start.

Långivare

Kameo

Kameo erbjuder fastighetslån till små och medelstora företag i Sverige med fokus på bostäder och kommersiella fastigheter. Lånen har hög avkastning (upp till 12% per år) och korta löptider (6–36 månader). Kameo tar hand om hela processen, från urval av fastighetsprojekt till återbetalning av din investering.

Besök Kameo.se

Froda

Froda erbjuder annuitetslån med amortering för företagslån. Det innebär att du betalar en fast summa varje månad, varav en del utgör ränta och en del amortering. Amorteringsdelen ökar gradvis under lånets löptid, medan räntedelen minskar.

Besök Froda.se

Svea Ekonomi

Svea Ekonomi erbjuder en rad olika företagslån för att tillgodose behoven hos små och medelstora företag i Sverige. De har över 40 års erfarenhet av företagsfinansiering och kan erbjuda individuella lösningar.

Besök Svea Ekonomi.se

DBT Capital

DBT Capital erbjuder flexibla företagslån till svenska aktiebolag i alla branscher och storlekar. De fokuserar på att tillgodose behoven hos både etablerade företag och nystartade verksamheter.

Besök DBT Capital.se