Lån utan UC

Lån utan UC

Ett stort antal UC-förfrågningar leder till sämre kreditvärdighet. Väljer man att låna utan UC undviker man onödiga förfrågningar. Eftersom kreditupplysningen för lånet inte lagras i den databas UC använder påverkar detta inte bedömningen av din återbetalningsförmåga negativt. Anledningen till att lån utan UC blivit så eftersökt är att det går att upprätta fler ansökningar innan kreditgivarna säger nej.

Dessa långivare använder inte UC för kreditupplysning

Observera att det inte nödvändigtvis går att ansöka om alla lånebelopp utan UC.

Vilka är UC?

Bokstavskombinationen UC är i detta en förkortning för Sveriges största kreditupplysningsföretag Upplysningscentralen. Kreditupplysningstjänsten har idag en dominerande ställning på den svenska marknaden, grundades redan 1977 och ägs huvudsakligen av Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank. Även om UC i huvudsak är verksamma på den svenska marknaden, kan man numera även tillhandahålla internationella kreditupplysningar.

Låna utan kreditupplysning är olagligt

Det förekommer en del missuppfattningar kring vad som gäller om man tar lån utan UC. En vanlig sådan är att det går att låna utan kreditupplysning men detta är inte tillåtet. Vid lån utan uc sker en sedvanlig kreditprövning hos ett annat kreditupplysningsföretag exempelvis Bisnode kredit eller Creditsafe. Dock lagras inte några uppgifter hos UC om en kreditupplysning sker genom ett annat bolag.

Större chans till lån

God kreditvärdighet förbättrar möjligheterna till lån avsevärt. Ett stort antal låneansökningar där kreditupplysningen görs hos UC kan däremot försämra chanserna. Personer som har svårt att låna, bör därför se till att i första hand använda en låneförmedlare där endast en kreditupplysning hos UC görs alternativt vända sig till en långivare som använder använder sig av UC.

Samtliga krediter

Akutlån Betalkort Billån Blancolån Bolagslån Båtlån Flexkredit Huslån Kontantinsatslån Kreditlån Låneinstitut Lånemäklare Lånerådgivning Mikrolån Minilån Motorcykellån Personlån Privatlån Reselån Samlingslån Skuldfinansieringslån Smålån Snabblån

Rekommenderade sidor

© 2021